Recept
« Terug naar recepten
Fluweelzachte bloemkoolcremesoep
PT20M
Fluweelzachte bloemkoolcremesoep
Een soepje dat heel geschikt is als amuse of voorgerecht bij een wat uitgebreid etentje. Door de toevoeging van djinten (komijn) krijgt de soep een bijzonder lekkere smaak.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
105 kCal energie
3 Gram eiwit
7 Gram vet
7 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
7 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Onno Kleijn, culinair journalist
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fluweelzachte bloemkoolcremesoep te bereiden
- Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in stukjes.
- Schil en was de aardappel. Snij de aardappel in kleine blokjes,.
- Kook de bloemkool samen met de aardappel in plm. 20 minuten gaar in water met de bouillonblokjes.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Meng komijn en slagroom erdoor en laat nog een minuutje doorkoken.
- Breng vlak voor het serveren de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met wat gehakte peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker amusesoepje in een klein glaasje of espressokopje bij een uitgebreid etentje.