Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse met sinaasappelschilletjes
PT1M
Chocolademousse met sinaasappelschilletjes
Een heerlijk chocolademousse met sinaasappelschilletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse met sinaasappelschilletjes te bereiden
Breng de slagroom aan de kook.
Roer er van het vuur af de stokjes gebroken chocolade door en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
Klop de eiwitten met de suiker stijf.
Spatel de helft van het eiwit door de gesmolten chocolade.
Roer tot er geen spoor eiwit meer te zien is en spatel er dan de tweede helft van het eiwit door.
Rasp de schil van de schoongeborstelde sinaasappel en roer de sinaasappelrasp
door de chocolademousse.
Schep de mousse in een passende schaal en zet hem in de koelkast.
Serveren:
Borden met witte poedersuiker bestrooien.
3 bolletjes chocolademousse
1 toefje slagroom met mintblaadje
Roer er van het vuur af de stokjes gebroken chocolade door en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
Klop de eiwitten met de suiker stijf.
Spatel de helft van het eiwit door de gesmolten chocolade.
Roer tot er geen spoor eiwit meer te zien is en spatel er dan de tweede helft van het eiwit door.
Rasp de schil van de schoongeborstelde sinaasappel en roer de sinaasappelrasp
door de chocolademousse.
Schep de mousse in een passende schaal en zet hem in de koelkast.
Serveren:
Borden met witte poedersuiker bestrooien.
3 bolletjes chocolademousse
1 toefje slagroom met mintblaadje