Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse
PT30M
Chocolademousse
Een heerlijk recept voor een basis chocolade mousse, lekker met een bolletje vanille ijs en wat slagroom.
Recept van:
britt stevens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse te bereiden
1. Zet een pan met water op, breng deze aan de kook.
2. Als het water kookt zet je bekken in de pan en smelt de chocola, koel de chocola in een bak water.
3. Sla de eiwitten op met de suiker.
4. Sla de slagroom op.
5. Doe de chocola bij de eiwitten en spatel het er door de chocola.
6. Spatel ook de opgeslagen slagroom erbij tot je mousse helemaal bruinkleurt.
7. Giet de mousse in een schaal en laat hem opstijven, zo'n 4 uur lang.
2. Als het water kookt zet je bekken in de pan en smelt de chocola, koel de chocola in een bak water.
3. Sla de eiwitten op met de suiker.
4. Sla de slagroom op.
5. Doe de chocola bij de eiwitten en spatel het er door de chocola.
6. Spatel ook de opgeslagen slagroom erbij tot je mousse helemaal bruinkleurt.
7. Giet de mousse in een schaal en laat hem opstijven, zo'n 4 uur lang.