Recept
« Terug naar recepten
Chocoladeplak met amandelen
PT45M
Chocoladeplak met amandelen
Een heerlijk chocoladeplak met amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladeplak met amandelen te bereiden
Verwrm de oven op 180 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng een pan water aan de kook en zet het vuur zo laag mogelijk.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom die groot genoeg is om op de pan te staan.
Dek de kom zorgvuldig af met plastic-of aluminiumfolie, zodat er geen stoom of water bij kan.
( zelfs van een druppel water wordt de chocolade al hard) en zet haar op de pan met heet water.
Laat de chocolade langzaam snmelten.
Rooster ondertussen de amandelen 5-10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Hak ze heel grof.
Haal de kom van het water, verwijder het deksel of folie.
Voeg de amandelen toe en roer snel door.
Bestrijk de beklede bakplaat met amandelolie of heel weinig olijfolie.Giet het mengsel op de bakplaat en strijk het dun uit.
Laat het opstijven.
Breek het in onregelmatige stukken en bewaar deze op een koele plaats.
Breng een pan water aan de kook en zet het vuur zo laag mogelijk.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom die groot genoeg is om op de pan te staan.
Dek de kom zorgvuldig af met plastic-of aluminiumfolie, zodat er geen stoom of water bij kan.
( zelfs van een druppel water wordt de chocolade al hard) en zet haar op de pan met heet water.
Laat de chocolade langzaam snmelten.
Rooster ondertussen de amandelen 5-10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Hak ze heel grof.
Haal de kom van het water, verwijder het deksel of folie.
Voeg de amandelen toe en roer snel door.
Bestrijk de beklede bakplaat met amandelolie of heel weinig olijfolie.Giet het mengsel op de bakplaat en strijk het dun uit.
Laat het opstijven.
Breek het in onregelmatige stukken en bewaar deze op een koele plaats.