KookJij

Andalusische sinaasappelsalade (Ensalada de Naranja)

Zoete sinaasappels zijn heerlijk om in salades te verwerken. Door de port (of zoete wijn) en sherryazijn aan olijfolie toe te voegen krijg je een eenvoudige maar heerlijke dressing. Als finishing touch strooi je er versgeroosterde amandelen overheen die zorgen voor een heerlijk crunchy effect.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: De smaken van Spanje. Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andalusische sinaasappelsalade (Ensalada de Naranja) te bereiden

  1. Schil de sinaasappels en verwijder ook de witte onderschil, snijd ze overdwars in plakken.
  2. Snijd de sla in repen.
  3. Leg de sinaasappel en sla in een schaal en bestrooi ze met fijngesnipperde ui.
  4. Rooster de amandelen en strooi ze erover.
  5. Maak de dressing en giet die vlak voor het serveren erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst