Recept
« Terug naar recepten
Chocoladepotje met cognac, room en eieren
PT30M
Chocoladepotje met cognac, room en eieren
Een heerlijk chocoladepotje met cognac, room en eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
marianne oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladepotje met cognac, room en eieren te bereiden
Verhit de koffieroom in een pan tot hij bijna kookt. Zet de pan van het voor, laat hem 1 minuut staan en meng dan pas de in stukjes geroken chocolade door de room. Roer tot de chocolade gesmolten en egaal met de room gemengd is, voeg suiker toe. Klop nu de eidooiers en het cognac erdoor. Laat wat afkoelen en roer dan de boter erdoor tot een smeuïg geheel. Giet de gladde massa in de kopjes of glaasje of eenpersoonspotjes. PS Het kan gebeuren dat de chocolade lijkt te schiften als je de boter erdoor mengt terwijl de chocolade nog niet voldoende is afgekoeld. Om dit te herstellen moet jet het mengsel gewoon nog wat verder laten afkoelen. Klop er dan wat koude melk door tot het mengsel voor een gladde consistentie heeft
Serveertips
Kan een dag van te voren gemaakt worden
Serveertips
Kan een dag van te voren gemaakt worden
LJ zegt: