Recept
« Terug naar recepten
Chocoladepudding met bitterkoekjes
PT30M
Chocoladepudding met bitterkoekjes
Een heerlijk chocoladepudding met bitterkoekjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladepudding met bitterkoekjes te bereiden
meng in een kom de eierdooiers,de eieren,de suiker,het zetmeel en een snufje zout door elkaar en giet er heel voorzichtig de warme (niet kokende)melk bij.Schep de créme over in de pan waarin de melk is verwarmd en verwarm de créme op een middelmatig vuur tot aan het kookpunt.Laat de créme al roerend 10 minuten doorkoken,zorg dat hij niet aanbrandt.Haal de pan van het vuur,roer er de kleingesneden chocolade,de walnoten,de hazelnoten en de verkruimelde bitterkoekjes doorheen en doe de créme over in een puddingvorm waarvan de binnenkant bestrekn is met cointreau.Laat de créme afkoelen,leg er de lange vingers bovenop en laat de pudding 1 dag in de koelkast staan.Stort de pudding voor het serveren op een bord,zodat de lange vingers onderop komen.