Recept
« Terug naar recepten
Chocoladerollade
PT60M
Chocoladerollade
Een heerlijk chocoladerollade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
cotedor.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladerollade te bereiden
Laat de chocolade au bain-marie smelten.
Klop de eieren met de suiker op tot een romig mengsel.
Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel en de bloem.
Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat met een dikte van ongeveer 1,5 cm diep.
Bak het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Leg het deeg op een vochtige handdoek en rol het netjes op. Laat het afkoelen.
Klop voor de meringue de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Zo verkrijgt u een stevige, glanzende massa. Verdeel de meringue over een met bakpapier beklede ovenplaat, met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bak de meringue 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Ontrol het chocoladedeeg. Leg de meringue op het deeg en haal het bakpapier er vanaf. Rol het geheel opnieuw op met behulp van de handdoek. Laat het ongeveer 10 minuten rusten en verwijder dan de handdoek. Snij de uiteinden eraf en versier de rollade met poedersuiker.
Klop de eieren met de suiker op tot een romig mengsel.
Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel en de bloem.
Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat met een dikte van ongeveer 1,5 cm diep.
Bak het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Leg het deeg op een vochtige handdoek en rol het netjes op. Laat het afkoelen.
Klop voor de meringue de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Zo verkrijgt u een stevige, glanzende massa. Verdeel de meringue over een met bakpapier beklede ovenplaat, met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Bak de meringue 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Ontrol het chocoladedeeg. Leg de meringue op het deeg en haal het bakpapier er vanaf. Rol het geheel opnieuw op met behulp van de handdoek. Laat het ongeveer 10 minuten rusten en verwijder dan de handdoek. Snij de uiteinden eraf en versier de rollade met poedersuiker.