Recept
« Terug naar recepten
Dessert: kerstcake met ananas
PT60M
Dessert: kerstcake met ananas
Een heerlijk dessert: kerstcake met ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: kerstcake met ananas te bereiden
Ananas schillen en in stukjes snijden. Oven voorverwarmen op 170 gr, cakevorm +/ 26 cm goed insmeren met boter en bestuif goed met bloem overtollige bloem verwijderen.
Boter laten smelten, voeg suiker en vanillesuiker toe. Meng deze tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Giet er de gezeefde bloem bij en roer tot een homogeen mengelsel bekomt.
Vul de cakevorm met een deel van het beslag vervolgens de ananas er over verdelen opnieuw beslag en eindig met ananas.
Bak de cake +/- 50 min controleer met een sateprikker of hij gaar is.
Laat de cake goed afkoelen voor je hem de vorm haalt.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Garneer de cake af met slagroom en de decoratie.
Boter laten smelten, voeg suiker en vanillesuiker toe. Meng deze tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Giet er de gezeefde bloem bij en roer tot een homogeen mengelsel bekomt.
Vul de cakevorm met een deel van het beslag vervolgens de ananas er over verdelen opnieuw beslag en eindig met ananas.
Bak de cake +/- 50 min controleer met een sateprikker of hij gaar is.
Laat de cake goed afkoelen voor je hem de vorm haalt.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Garneer de cake af met slagroom en de decoratie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: