Recept
« Terug naar recepten
Chocoladewafels
PT30M
Chocoladewafels
Een heerlijk chocoladewafels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8st personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tony Le Duc
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladewafels te bereiden
Snij een vel kant-en-klaar bladerdeeg in repen van 1 bij 10 cm. neem een met bakpapier beklede bakplaat en schik er de repen op in een wafelvorm. Druk de kruispunten goed aan. Bestrijk ze met losgeklopte eierdooier en bestrooi met de suiker.
Bak in 25 minuten krokant bruin in een oven van 180°C. Laat afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade in een warmwaterbad en lepel in diagonale strepen over de wafels. Laat 10 minuten opstijven in de ijskast en serveer.
Bak in 25 minuten krokant bruin in een oven van 180°C. Laat afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade in een warmwaterbad en lepel in diagonale strepen over de wafels. Laat 10 minuten opstijven in de ijskast en serveer.