Recept
« Terug naar recepten
Chocopasta- of Nutellacake
PT50M
Chocopasta- of Nutellacake
Een heerlijk chocopasta- of nutellacake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AD 060213 -C. Leenders-de Vries - passionfood.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocopasta- of Nutellacake te bereiden
Smelt de boter op een heel laag vuur, laat het niet te warm worden en voeg al vrij snel de chocopasta toe, zodat deze zich goed mengt met de boter.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Splits de eieren, zorg dat er absoluut geen eigeel bij het wit komt!
Klop de eiwitten stijf met 1 eetlepel van de suiker.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker romig en luchtig.
Spatel er dan de pasta-botercreme door en ten slotte de stijfgeklopte eiwitten.
Vet een cakevorm in met wat boter, klop er 1 eetlepel bloem in rond en klop dan het overtollige eruit.
Vul de vorm met het beslag en bak de cake in ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bijna gaar.
De binnenkant blijft iets smeuïg.
Haal de cake uit de bakvorm en bestuif deze dan nog met poedersuiker.
Het is ook lekker om wat sinaasappelrasp over de cake te strooien of wat fijngehakte hazelnoten door het beslag te scheppen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Splits de eieren, zorg dat er absoluut geen eigeel bij het wit komt!
Klop de eiwitten stijf met 1 eetlepel van de suiker.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker romig en luchtig.
Spatel er dan de pasta-botercreme door en ten slotte de stijfgeklopte eiwitten.
Vet een cakevorm in met wat boter, klop er 1 eetlepel bloem in rond en klop dan het overtollige eruit.
Vul de vorm met het beslag en bak de cake in ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bijna gaar.
De binnenkant blijft iets smeuïg.
Haal de cake uit de bakvorm en bestuif deze dan nog met poedersuiker.
Het is ook lekker om wat sinaasappelrasp over de cake te strooien of wat fijngehakte hazelnoten door het beslag te scheppen.