Recept
« Terug naar recepten
chopsuey met kip
PT20M
chopsuey met kip
Een heerlijk chopsuey met kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe chopsuey met kip te bereiden
Meng de sojasaus met de suiker tot de suiker is opgelost. Verwijder het vet van de kip en snijd het vlees in dunne reepjes. Leg de kip in een diepe schaal en sprenkel er het sojamengsel over. Laat de kip 20 min. marineren in de koelkast. Verhit de olie in een voorverwarmde wok en roerbak de kip in 2-3 min. goudbruin. Roerbak de knoflook en uien 2 min. mee. Voeg daarna de taugè toe en na 4-5 min ook de sesamolie. Meng de maizena met het water tot een gladde pasta. Giet de bouillon in de wok , Voeg de maizenapasta toe en breng het geheel al roerende aan de kook tot de saus dik en helder is. Serveer het gerecht met de sprietjes prei ter garnering.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
suzhou zegt:
bobbeltje zegt:
suzhou zegt:
:);)