KookJij

chopsuey met kip

Een heerlijk chopsuey met kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe chopsuey met kip te bereiden

Meng de sojasaus met de suiker tot de suiker is opgelost. Verwijder het vet van de kip en snijd het vlees in dunne reepjes. Leg de kip in een diepe schaal en sprenkel er het sojamengsel over. Laat de kip 20 min. marineren in de koelkast. Verhit de olie in een voorverwarmde wok en roerbak de kip in 2-3 min. goudbruin. Roerbak de knoflook en uien 2 min. mee. Voeg daarna de taugè toe en na 4-5 min ook de sesamolie. Meng de maizena met het water tot een gladde pasta. Giet de bouillon in de wok , Voeg de maizenapasta toe en breng het geheel al roerende aan de kook tot de saus dik en helder is. Serveer het gerecht met de sprietjes prei ter garnering.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

suzhou

suzhou zegt:
Het komt me bekend voor, geef zelf kooklessen Aziatisch koken.
:);)
suzhou

suzhou zegt:
Dat jij in het vak bekend bent, kun je merken aan je recepten. Ik geef zelf nog steeds cursussen Aziatisch koken. zie www.azieindewok.nl:)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
henny deze recepten zijn van mezelf ik heb zelf indische en chinese kookcurcussen gegeven.
HENNY

HENNY zegt:
Marijke Werkt je in een keuken of haal je het uit een kook boek deze recepten zijn zeer lekker? al bedank.namens HENNY.