Bewaar het in goed afsluitbare potten in de koelkast.Een open pot is enkele dagen houdbaar.
Een gesloten - onaangebroken - pot zal toch wel enige weken meegaan.
Recept
« Terug naar recepten
Chutney van Abrikozen
PT100M
Chutney van Abrikozen
Een heerlijk chutney van abrikozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chutney van Abrikozen te bereiden
*De gedroogde abrikozen 1 uur weken in net zoveel water,dat
de abrikoosjes onder staan.Hierna de geweekte abrikozen iets uitknijpen en 4 eetlepels weekvocht bewaren
*Verse abrikozen,knoflook,lombok en gemberwortel klein
maken zoals aangegeven.
*Doe het geheel in een keukenmachine en draai het tot een dikke massa met enige structuur (dus niet helemaal tot een glad papje draaien).
*Doe azijn en suiker in een pan (die tegen hete azijn kan) en los de suiker op en stort daarbij de abrikoos pulp en kook het geheel zachtjes in gedurende tenminste 30 minuten,totdat het dikker gaat worden.
*De hoeveelheid zal iets meer zijn dan 500 cc
de abrikoosjes onder staan.Hierna de geweekte abrikozen iets uitknijpen en 4 eetlepels weekvocht bewaren
*Verse abrikozen,knoflook,lombok en gemberwortel klein
maken zoals aangegeven.
*Doe het geheel in een keukenmachine en draai het tot een dikke massa met enige structuur (dus niet helemaal tot een glad papje draaien).
*Doe azijn en suiker in een pan (die tegen hete azijn kan) en los de suiker op en stort daarbij de abrikoos pulp en kook het geheel zachtjes in gedurende tenminste 30 minuten,totdat het dikker gaat worden.
*De hoeveelheid zal iets meer zijn dan 500 cc