KookJij

Citroenrijst met kokos en noten

Een heerlijk citroenrijst met kokos en noten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Neshiem
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenrijst met kokos en noten te bereiden

De rijst met het water en de kurkuma op hoog vuur aan de kook brengen.Dan het vuur lager zetten, deksel op de pan en nog ong. 12 minuten laten pruttelen.
Roer ondertussen het kokosschaafsel door de kokosmelk en zet apart.
De noten + curryblaadjes + mosterdzaadjes + stukjes peper in de boter/ghee bakken tot de mosterdzaadjes beginnen te "ploffen".
Dit mosterdmengsel door de rijst roeren. Roer ook het kokosschaafsel erdoor en sap van 1 citroen.
Doe het deksel weer op de pan en laat de rijst nog ong. 7 a 8 minuten koken tot het vocht is opgenomen en de rijst droog en luchtig is.
Proeven en indien nodig nog citroensap toevoegen.
Serveer met schijfjes citroen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Erg lekker bij kip.
Kun je geen curryblaadjes kopen, dan een beetje currypasta gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Flavia,..alweer iets leer-zaams,"curryblaadjes"
Toko ? :)