Erg lekker bij kip.
Kun je geen curryblaadjes kopen, dan een beetje currypasta gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Citroenrijst met kokos en noten
PT40M
Citroenrijst met kokos en noten
Een heerlijk citroenrijst met kokos en noten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Neshiem
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenrijst met kokos en noten te bereiden
De rijst met het water en de kurkuma op hoog vuur aan de kook brengen.Dan het vuur lager zetten, deksel op de pan en nog ong. 12 minuten laten pruttelen.
Roer ondertussen het kokosschaafsel door de kokosmelk en zet apart.
De noten + curryblaadjes + mosterdzaadjes + stukjes peper in de boter/ghee bakken tot de mosterdzaadjes beginnen te "ploffen".
Dit mosterdmengsel door de rijst roeren. Roer ook het kokosschaafsel erdoor en sap van 1 citroen.
Doe het deksel weer op de pan en laat de rijst nog ong. 7 a 8 minuten koken tot het vocht is opgenomen en de rijst droog en luchtig is.
Proeven en indien nodig nog citroensap toevoegen.
Serveer met schijfjes citroen.
Roer ondertussen het kokosschaafsel door de kokosmelk en zet apart.
De noten + curryblaadjes + mosterdzaadjes + stukjes peper in de boter/ghee bakken tot de mosterdzaadjes beginnen te "ploffen".
Dit mosterdmengsel door de rijst roeren. Roer ook het kokosschaafsel erdoor en sap van 1 citroen.
Doe het deksel weer op de pan en laat de rijst nog ong. 7 a 8 minuten koken tot het vocht is opgenomen en de rijst droog en luchtig is.
Proeven en indien nodig nog citroensap toevoegen.
Serveer met schijfjes citroen.
mia7 zegt:
Toko ? :)