We houden hier niet zo van de volkoren rijst en pasta soorten. Vandaar , dat
ik altijd wel de vezelrijke varianten kies . En de witte rijst met meer vezel
meng ik geregeld wel met enkele delen volkoren rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Siam maar zonder pakjes en zakjes.
PT20M
Kip Siam maar zonder pakjes en zakjes.
Nog een wereldgerecht . Thais welteverstaan en uiteraard zonder pakjes
en zakjes, lekker met verse groente.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Siam maar zonder pakjes en zakjes. te bereiden
- Kook de roosjes broccoli 3 minuten voor en spoel ze dan koud en laat ze goed uitlekken.
- Verhit een scheutje olie naar keuze in de wok , voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voeg dan de paprikablokjes en de broccoli toe. Bak deze ook enkele minuten mee. Temper het vuur en voeg de knoflook, oestersaus en ketjap toe .
- Roer goed door elkaar en voeg dan 100 ml water toe en laat nogmaals enkele minuten pruttelen.
- Kijk of de saus qua dikte zo goed is. Bind anders de saus met een beetje aangemaakt maïzenapapje, zoveel totdat de saus voor jou de juiste dikte heeft.
- Verdeel de rijst over 2 voorverwarmde borden, schep er de Kip Siam op en werk het gerecht af met de bosui en de cashewnootjes.
- Hou je niet van broccoli, dan kun je bijvoorbeeld sperzieboontjes nemen. Of neem alleen paprika in de 3 kleuren. Rasp en roerbak wat verse gember mee