KookJij

Citroenrijstpudding

Een heerlijk citroenrijstpudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenrijstpudding te bereiden

Welde rozijnen in een kom met lauwwarm water.Breng in een pan met dikke bodem de rijst aan de kook met 1 liter water.Laat 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl je regelmatig roert.Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf.Pers beide citroenen uit.Giet de rozijnen af.Roer het citroensap,de citroenrasp,suiker,1 zakje vanillesuiker en de rozijnen door de rijst.Spoel de puddingvorm om en giet het rijstmengsel erin.Laat de pudding minstens 1 nacht in de koelkast afkoelen en opstijven.Roer voor het serveren het andere zakje vanillesuiker en de melk door de vla.Serveer deze saus bij de pudding.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst