Recept
« Terug naar recepten
Citroenrisotto
PT25M
Citroenrisotto
Een heerlijk citroenrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Lekker Tafelen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenrisotto te bereiden
Boen de citroen goed schoon, rasp de schil en pers dan de vrucht uit.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot hierin. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen/bedekt zijn met een dun laagje olie. Schenk vervolgens de witte wijn erbij. Daarna beetje bij beetje de bouillon. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vorige helemaal is opgenomen door de rijst, blijf goed roeren.
Meng als laatste de citroenrasp, -sap en mascarpone door de risotto. Breng op smaak met wat peper en zout.
Serveer met wat vers geraspte parmezaanse kaas, en evt. wat verse citroenmelisse (of basilicum).
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot hierin. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen/bedekt zijn met een dun laagje olie. Schenk vervolgens de witte wijn erbij. Daarna beetje bij beetje de bouillon. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vorige helemaal is opgenomen door de rijst, blijf goed roeren.
Meng als laatste de citroenrasp, -sap en mascarpone door de risotto. Breng op smaak met wat peper en zout.
Serveer met wat vers geraspte parmezaanse kaas, en evt. wat verse citroenmelisse (of basilicum).