We zijn dol op risotto. Ik maak regelmatig risotto als bijgerecht. Deze risotto is één van mijn favoriete met citroenri
Het gerecht op de foto is eendenborst met asperges en citroenrisotto.
Recept
« Terug naar recepten
Citroenrisotto
PT20M
Citroenrisotto
Lekkere frisse risotto die uitstekend smaakt bij Aziatische gerechten of visgerechten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenrisotto te bereiden
- Breng de bouillon aan de kook.
- Smelt de helft van de boter en bak hierin het sjalotje glazig. Voeg de rijst en de citroenrasp toe en bak deze al roerend mee tot alle korrels met een laagje vet bedekt zijn en glazig zien. Blus af met de wijn en citroensap breng aan de kook. Voeg daarna beetje bij beetje de warme bouillon erbij. Herhaal dit tot de rijst smeuïg en gaar is (duurt ongeveer 20 minuten).
- Roer de rest van de boter door de rijst. Maak de rijst op smaak met zout en peper.