Recept
« Terug naar recepten
Citroenrisotto
PT20M
Citroenrisotto
Een eenvoudige frisse risotto, lekker bij visgerechten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenrisotto te bereiden
- Pel en snipper het sjalotje.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Smelt de helft van de boter in de pan en bak hierin het sjalotje glazig. Voeg de rijst toe en bak deze al roerend mee tot alle korrels met een laagje vet bedekt zijn en glazig zien. Blus af met de wijn en citroensap breng aan de kook. Voeg daarna eerst het citroenrasp en dan beetje bij beetje de warme bouillon erbij. Herhaal dit tot de rijst smeuïg en gaar is (duurt ongeveer 20 minuten).
- Roer de rest van de boter door de rijst. Maak de rijst op smaak met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wij hebben deze risotto gegeten van gebakken zalmfilet. Een perfecte combinatie.