KookJij

Citroenschil Inleggen (Inmaken)

De ingelegde citroenschil wordt veel gebruikt in Tajine-schotels en visschotels.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenschil Inleggen (Inmaken) te bereiden

1).Mix zout en suiker heel goed door elkaar
2).De (liefst BIO-) citroenen goed afboenen, drogen en dan in 4-en snijden.
3).Leg een laag zout in de pot, dan een laag citroen, dan een laag zout en weer een laag citroen tenslotte weer een laag zout. Sluit de pot en zet hem minstens 2 weken weg in de koelkast. Is nu klaar voor gebruik.
4).Gebruik zoveel kwarten als je nodig denkt te hebben.
5).Spoel ze goed af en verwijder alles behalve de schil.
6).De schil wordt gesnipperd:
A).In gesnipperde vorm in een recept gebruikt
B).Geblend met boter, die je zo op de vis kan gebruiken
C).Met de gecitroneerde boter kun je ook bakken

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De ingelegde citroenschil wordt veel gebruikt in tajine-schotels en visschotels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cornelia

Cornelia zegt:
Eindelijk een echt goed recept gevonden van citroenschil inmaken. Hartelijk dank, ik ga het maandag meteen maken. Groet C.
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Citroenen koop ik meestal een stuk of zes,
rasp de gele laag van de schil (wel eerst goed wassen) doe de rasp invriezen en het sap gaat in een ijsklontenzakje, smaakt als vers en altijd voorhanden.
Anna

Anna zegt:
Dank voor je snelle reactie. Zal dit binnenkort gaan inmaken, zodat ik altijd een citroentje bij de hand heb.
Gr. Anna.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Anna, Mits koel bewaard kun je de schillen wel een paar maand bewaren, zolang die volledig wordt bedekt door zout.
Jan A
Anna

Anna zegt:
Dit is nog eens een handig recept voor mij, aangezien ik een groot fan ben van koken in de tajine. Heb je enig idee hoe lang de citroen bewaard kan worden in de koelkast?
Groetjes,
Anna.