Recept
« Terug naar recepten
Citroenschil Inleggen (Inmaken)
PT15M
Citroenschil Inleggen (Inmaken)
De ingelegde citroenschil wordt veel gebruikt in Tajine-schotels en visschotels.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenschil Inleggen (Inmaken) te bereiden
1).Mix zout en suiker heel goed door elkaar
2).De (liefst BIO-) citroenen goed afboenen, drogen en dan in 4-en snijden.
3).Leg een laag zout in de pot, dan een laag citroen, dan een laag zout en weer een laag citroen tenslotte weer een laag zout. Sluit de pot en zet hem minstens 2 weken weg in de koelkast. Is nu klaar voor gebruik.
4).Gebruik zoveel kwarten als je nodig denkt te hebben.
5).Spoel ze goed af en verwijder alles behalve de schil.
6).De schil wordt gesnipperd:
A).In gesnipperde vorm in een recept gebruikt
B).Geblend met boter, die je zo op de vis kan gebruiken
C).Met de gecitroneerde boter kun je ook bakken
2).De (liefst BIO-) citroenen goed afboenen, drogen en dan in 4-en snijden.
3).Leg een laag zout in de pot, dan een laag citroen, dan een laag zout en weer een laag citroen tenslotte weer een laag zout. Sluit de pot en zet hem minstens 2 weken weg in de koelkast. Is nu klaar voor gebruik.
4).Gebruik zoveel kwarten als je nodig denkt te hebben.
5).Spoel ze goed af en verwijder alles behalve de schil.
6).De schil wordt gesnipperd:
A).In gesnipperde vorm in een recept gebruikt
B).Geblend met boter, die je zo op de vis kan gebruiken
C).Met de gecitroneerde boter kun je ook bakken
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
De ingelegde citroenschil wordt veel gebruikt in tajine-schotels en visschotels.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Doriet Janssen zegt:
rasp de gele laag van de schil (wel eerst goed wassen) doe de rasp invriezen en het sap gaat in een ijsklontenzakje, smaakt als vers en altijd voorhanden.
Anna zegt:
Gr. Anna.
deuxchapeaux zegt:
Jan A
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
Cornelia zegt: