Mengeling van gedroogd fruit en zaden : gedroogde pompoenpitten, pijnboompitten , pistachenoten en sultanarozijnen.
Serveer met donker meergranenbrood.
Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van tonijn
PT45M
Tartaar van tonijn
Een heerlijk tartaar van tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van tonijn te bereiden
Zeekraal goed spoelen en laten uitlekken.
Wok deze op in olijfolie met in ringen gesneden sjalot, deze kruiden met peper en nootmuskaat als laatste de romatomaatjes in vieren gesneden toevoegen. Laat afkoelen en zet het afgedekt in koelkast.
Snijd de verse tonijn in blokjes van ± een halve centimeter.
Snijd de sjalotjes zeer fijn en hak de rucola fijn, meng dit onder de tonijn en kruid met grof zeezout, gemalen 3 kleuren peper.
Voeg de uitgeperste citroen, een scheut olijfolie, de tabasco en mengeling van fruit en zaden toe.
Meng alles zeer goed. En zet in koelkast, moet zeer fris geserveerd worden.
Neem een langwerpige uitsteekvorm, zet op bord en vul deze met het frisse zeekraalmengsel. Verwijder de vorm.
Vul nu een ronde uitsteekvorm met het tonijnmengsel en zet deze op de zeekraal, verwijder voorzichtig de uitsteekvorm .
Garneer af met citroenschijf, balsamicodressing, spaghetti, de gedroogde Parmaham en fijn gesneden citroenschil.
Wok deze op in olijfolie met in ringen gesneden sjalot, deze kruiden met peper en nootmuskaat als laatste de romatomaatjes in vieren gesneden toevoegen. Laat afkoelen en zet het afgedekt in koelkast.
Snijd de verse tonijn in blokjes van ± een halve centimeter.
Snijd de sjalotjes zeer fijn en hak de rucola fijn, meng dit onder de tonijn en kruid met grof zeezout, gemalen 3 kleuren peper.
Voeg de uitgeperste citroen, een scheut olijfolie, de tabasco en mengeling van fruit en zaden toe.
Meng alles zeer goed. En zet in koelkast, moet zeer fris geserveerd worden.
Neem een langwerpige uitsteekvorm, zet op bord en vul deze met het frisse zeekraalmengsel. Verwijder de vorm.
Vul nu een ronde uitsteekvorm met het tonijnmengsel en zet deze op de zeekraal, verwijder voorzichtig de uitsteekvorm .
Garneer af met citroenschijf, balsamicodressing, spaghetti, de gedroogde Parmaham en fijn gesneden citroenschil.
derbyke zegt: