Recept
« Terug naar recepten
Citroensorbet
PT60M
Citroensorbet
Een heerlijk citroensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroensorbet te bereiden
Los op het vuur de suiker in het water op.
Voeg van het vuur af, de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadje en het citroensap toe.
Laat dit goed afkoelen en draai vervolgens in de sorbetiere tot ijs
Serveren:
Doe in een hoog voorgekoelde champagneglas een bolletje ijs en garneer af met een mintblaadje
Voeg van het vuur af, de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadje en het citroensap toe.
Laat dit goed afkoelen en draai vervolgens in de sorbetiere tot ijs
Serveren:
Doe in een hoog voorgekoelde champagneglas een bolletje ijs en garneer af met een mintblaadje