Recept
« Terug naar recepten
Citroenwaterijs
PT70M
Citroenwaterijs
Een heerlijk citroenwaterijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenwaterijs te bereiden
Verwijder de gele schil van de citroenen en verwijder zo nodig het wit van de schil, want dat is bitter. Doe de citroenschillen en het water in een schaal en laat dit 1 uur trekken. Haal de schillen eruit, los de honing op in het citroenschillen water en voeg het citroensap toe. Laat het sap nu bevriezen. Roer het af en toe om. Serveer het ijs in coupes met een toefje slagroom en een wafeltje.
gerrit zegt: