KookJij

Citrus-Meloen Gelatine Pudding

Een heerlijk citrus-meloen gelatine pudding recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citrus-Meloen Gelatine Pudding te bereiden

*Zorg dat klaar staat:
-uitgelekte partjes mandarijn
-kopje met uitgestoken meloenballetjes
-kopje gehalveerde partjes sinaasappel,welke tussen de vliezen zijn weggesneden,ontpit
*Week de gelatine in wat lauw-warm water
*Doe de inhoud van de fles Muscat in een pannetje met de
jus d'oranges en citroensap en haal de kou er af.
*Los de suiker op in het jus-mengsel
*Knijp de gelatine uit en los die op in het jus-mengsel onder flink roeren
*Zet even koud weg en wacht tot het gelatine mengsel wat lobbig wordt,maar laat het mengsel niet te veel indikken.
*Vul de bodem van de taartring met wat lobbige jus-mengsel en leg daarop de mandarijntjes
*Dan weer een laagje gelatine jus en daarop de partjes sinaasappel,afgedekt door een laagje gelatine.
*Dan de meloenballetjes verdelen over de ring en afdekken met de rest van het gelatine mengsel
*Zet weg in de koeling en laat helemaal stijf worden

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OM OP SCHAAL TE STORTEN:
-Werk de zijkanten los met een mes
-Laat de bodem even warm worden in heet water
-Zet een bord ondersteboven op de ring en draai met een snelle beweging om en schud even

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst