OM OP SCHAAL TE STORTEN:
-Werk de zijkanten los met een mes
-Laat de bodem even warm worden in heet water
-Zet een bord ondersteboven op de ring en draai met een snelle beweging om en schud even
Recept
« Terug naar recepten
Citrus-Meloen Gelatine Pudding
PT120M
Citrus-Meloen Gelatine Pudding
Een heerlijk citrus-meloen gelatine pudding recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citrus-Meloen Gelatine Pudding te bereiden
*Zorg dat klaar staat:
-uitgelekte partjes mandarijn
-kopje met uitgestoken meloenballetjes
-kopje gehalveerde partjes sinaasappel,welke tussen de vliezen zijn weggesneden,ontpit
*Week de gelatine in wat lauw-warm water
*Doe de inhoud van de fles Muscat in een pannetje met de
jus d'oranges en citroensap en haal de kou er af.
*Los de suiker op in het jus-mengsel
*Knijp de gelatine uit en los die op in het jus-mengsel onder flink roeren
*Zet even koud weg en wacht tot het gelatine mengsel wat lobbig wordt,maar laat het mengsel niet te veel indikken.
*Vul de bodem van de taartring met wat lobbige jus-mengsel en leg daarop de mandarijntjes
*Dan weer een laagje gelatine jus en daarop de partjes sinaasappel,afgedekt door een laagje gelatine.
*Dan de meloenballetjes verdelen over de ring en afdekken met de rest van het gelatine mengsel
*Zet weg in de koeling en laat helemaal stijf worden
-uitgelekte partjes mandarijn
-kopje met uitgestoken meloenballetjes
-kopje gehalveerde partjes sinaasappel,welke tussen de vliezen zijn weggesneden,ontpit
*Week de gelatine in wat lauw-warm water
*Doe de inhoud van de fles Muscat in een pannetje met de
jus d'oranges en citroensap en haal de kou er af.
*Los de suiker op in het jus-mengsel
*Knijp de gelatine uit en los die op in het jus-mengsel onder flink roeren
*Zet even koud weg en wacht tot het gelatine mengsel wat lobbig wordt,maar laat het mengsel niet te veel indikken.
*Vul de bodem van de taartring met wat lobbige jus-mengsel en leg daarop de mandarijntjes
*Dan weer een laagje gelatine jus en daarop de partjes sinaasappel,afgedekt door een laagje gelatine.
*Dan de meloenballetjes verdelen over de ring en afdekken met de rest van het gelatine mengsel
*Zet weg in de koeling en laat helemaal stijf worden