Recept
« Terug naar recepten
Dessert: vanillepudding met boudoir koekjes en rabarber
PT20M
Dessert: vanillepudding met boudoir koekjes en rabarber
Een verrassend dessertje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: vanillepudding met boudoir koekjes en rabarber te bereiden
- Los de vanille poeder op in een beetje melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de fijne suiker. Roer er de koude melk met de opgeloste poeder toe aan de kokende melk, roer enkele min en haal van het vuur.
- Neem een lage taartvorm en besmeer met de zonnebloemolie, leg de koekjes besprenkeld met de likeur op de bodem. Verdeel de pudding erover. Laat afkoelen.
- Rabarber ontdoen van de vliesjes en in kleine blokjes snijden, deze in een kookpot zet op het vuur en breng aan de kook met de vanillesuiker en likeur. laat een vijf tal min. goed doorkoken. Neem van het vuur en roer de geweekte gelatine blaadjes eronder.
- Neem een bord en stort de pudding erop, verdeel de rabarber compot over de pudding en laat opstijven in de koelkast.
- Werk af met bloemsuiker en cacao poeder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Bij ons dus gewoon lange vingers genaamd ;-) Lijkt me heerlijk, Hilde! :-)
Hilde Dumont zegt: