Recept
« Terug naar recepten
Confit van kip met mandarijnensaus
PT60M
Confit van kip met mandarijnensaus
Een heerlijk confit van kip met mandarijnensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confit van kip met mandarijnensaus te bereiden
Leg de drumsticks in een ruime pan en schenk er zoveel olijfolie bij dat het vlees onder staat. Voeg de peperkorrels, 1/2 eetlepel zout, de laurierblaadjes, de grof gesneden ui en de hele tenen knoflook toe. Verwarm het geheel, draai dan het vuur laag en laat minstens 1 uur rustig garen. Als de kip gaar is: meng de ketjap met de pinda's, tomatenpuree, suiker, 1 deciliter water, de fijngehakte rode peper en het five spice poeder. Verwarm het mengsel op half hoog vuur. Doe de partjes mandarijn erbij, breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Leg 3 drumsicks naast elkaar op een langwerpig bord. Schep wat mandarijnensaus erover. Lekker met rijst.