KookJij

Confituur à la derbyke

Een heerlijk confituur à la derbyke recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur à la derbyke te bereiden

DE mango's ,nectarinnen en kiwi's ontdoen van schil en zeer fijn snijden.
Passie vruchten halveren en vruchtvlees er uit halen,aardbeien fijn snijden.
Dit alles in een grote ketel en een kilo suiker aan toe voegen.
Laten koken,voordurend roeren en regelmatig schuim afscheppen.
Indien niet meer loperig verdelen in glazen potten met deksel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jos

Jos zegt:
Bedankt, ik was nieuwsgierig, omdat ik ook jam's en confiture's wil gaan maken en er heel veel ophef in diverse artikelen word gemaakt over het gebruik van pectine.

M.V.G. Jos.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Jos,gewoon 1kg suiker en 1kg vruchten en goed laten koken.Dat is alles...Perfecte confituur,probeer maar,nooit problemen gehad en altijd goed niet te plat en niet te stijf.Groetjes Derbyke&Hilde;)
j.Jos

j.Jos zegt:
Mag ik vragen of hier wel voldoende pectine (geleermiddel) inzit, omdat er geen geleisuiker bij de ingredienten staan alleen gewone suiker. M.V.G. Jos.