Recept
« Terug naar recepten
Confituur kerst
PT60M
Confituur kerst
Een heerlijk confituur kerst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur kerst te bereiden
Deze fruitsoorten zijn met veel zorg fijn gesneden en ingevroren om in de winter confituur te kunnen maken.
Laat het fruit ontdooien, doe deze in een grote ketel breng aan de kook en voeg suiker toe.
Voeg een klontje boter toe om het schuimen tegen te gaan.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Laat het fruit ontdooien, doe deze in een grote ketel breng aan de kook en voeg suiker toe.
Voeg een klontje boter toe om het schuimen tegen te gaan.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: