Recept
« Terug naar recepten
Confituur de eerste oogst van de rabarber
PT60M
Confituur de eerste oogst van de rabarber
Een heerlijk confituur de eerste oogst van de rabarber recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo & Blondy
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur de eerste oogst van de rabarber te bereiden
Verwijder de draden van de rabarber en snijd deze in fijne stukjes.
Aardbeien het kroontje verwijderen en in stukjes snijden.
Meloen ontdoen van schil en in fijne blokjes snijden.
Doe deze fruitsoorten in een ruime kookpot en doe de suiker erbij. Laat koken, blijf regelmatig roeren en schuim evenzeer regelmatig af. Na ongeveer 1 uur als de gewenste dikte is bereikt, de glazen potten vullen met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Aardbeien het kroontje verwijderen en in stukjes snijden.
Meloen ontdoen van schil en in fijne blokjes snijden.
Doe deze fruitsoorten in een ruime kookpot en doe de suiker erbij. Laat koken, blijf regelmatig roeren en schuim evenzeer regelmatig af. Na ongeveer 1 uur als de gewenste dikte is bereikt, de glazen potten vullen met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
En nu maar alles in huis halen en veel kook-plezier met de confituur.
Fijn een Griekse fan te hebben, misschien kan jij mij wat Griekse gerechten leren klaar maken, weer iets heel anders dan de Belgische keuken. Groetjes Hilde ;-)
Mimi Emmanouil zegt:
Ik heb al vele malen rabarber confituur gegeten, maar nu ik hier lees dat er aardbeien en meloen erin gaat, dan kan het niet anders dan super lekker zijn.
Maar lieve Hilde u sprak in uw receptje van " meloen ". Mijn vraagje naar u toe is, welke soort meloen heeft u gebruikt voor deze confituur te maken aub ?
Is het watermeloen , is het galia of ..... dus zou u mij aub kunnen helpen ? Want dan kan ik alles in huis halen om het te gaan maken .
Met de vriendelijke Griekse groetjes van uw trouwe fan
Mimi
Hilde Dumont zegt: