Klik op foto om te vergroten.
Het aantal personen kan je niet echt weergeven, daarom maar 10 pers opgegeven.
Recept
« Terug naar recepten
Confituur: rabarber met galia meloen
PT60M
Confituur: rabarber met galia meloen
Heerlijke rabarber uit eigen tuin, de galia meloen kan je natuurlijk vervangen door een andere soort meloen.
De bereidingstijd is voor het koken van de confituur.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur: rabarber met galia meloen te bereiden
Rabarber voor de zekerheid even spoelen komt uit eigen tuin: hier lopen honden en poezen rond.
Verwijder de draden van de rabarber en snij deze in kleine blokjes.
Meloen schillen en pitjes verwijderen.
Snij de meloen evenzeer in blokjes.
Neem een grote ketel doe het fruit samen met de suiker erin en breng aan de kook.
Regelmatig roeren en afschuimen.
Je mag gerust tellen +/- 60 min zachtjes laten koken.
Verdeel de confituur in potten, deksel erop en laten afkoelen.
Verwijder de draden van de rabarber en snij deze in kleine blokjes.
Meloen schillen en pitjes verwijderen.
Snij de meloen evenzeer in blokjes.
Neem een grote ketel doe het fruit samen met de suiker erin en breng aan de kook.
Regelmatig roeren en afschuimen.
Je mag gerust tellen +/- 60 min zachtjes laten koken.
Verdeel de confituur in potten, deksel erop en laten afkoelen.
Anna Koudys zegt: