KookJij

Confituur: rabarber met galia meloen

Heerlijke rabarber uit eigen tuin, de galia meloen kan je natuurlijk vervangen door een andere soort meloen. De bereidingstijd is voor het koken van de confituur.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur: rabarber met galia meloen te bereiden

Rabarber voor de zekerheid even spoelen komt uit eigen tuin: hier lopen honden en poezen rond.
Verwijder de draden van de rabarber en snij deze in kleine blokjes.
Meloen schillen en pitjes verwijderen.
Snij de meloen evenzeer in blokjes.
Neem een grote ketel doe het fruit samen met de suiker erin en breng aan de kook.
Regelmatig roeren en afschuimen.
Je mag gerust tellen +/- 60 min zachtjes laten koken.
Verdeel de confituur in potten, deksel erop en laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Het aantal personen kan je niet echt weergeven, daarom maar 10 pers opgegeven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Kokkie bewaakt mijn potje al ;-)