Recept
« Terug naar recepten
Confituur met een frisse toets
PT60M
Confituur met een frisse toets
Heerlijk voor op de boterham.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur met een frisse toets te bereiden
- Bloedapelsienen schillen langs de vliesjes het vruchtvlees verwijderen ( 300 gr vruchtvlees ). Meloen schillen de pitjes verwijderen 400 gr vruchtvlees in blokjes snijden. Rabarber ontdoen van de draden deze in blokjes snijden. Dit alles in een grote kookpot voeg de suiker toe en breng aan de kook, zet de warmtebron iets lager maar de massa moet blijven koken. Regelmatig roeren en afschuimen laat +/- 60 koken tot de gewenste dikte is bereikt. Vul glazen potten met de confituur deksel erop en laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: