Schenk er een Pinot Gris bij uit de Elzas of Italie of een droge Riesling Kabinett of Spaetlese.
NOTA BENE : In plaats van coquilles kun je dit receptje ook goed klaarmaken met garnalen.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles en Spinazie met Currysaus
PT30M
Coquilles en Spinazie met Currysaus
Zie voor een milde curry het recept : "Curry saus (basisrecept). Het is aan te raden voor de meeste mensen een milde curry te gebruiken. Sommige curries zijn heel pedis en dus niet lekker voor mensen die niet gewend zijn hun voedsel erg pedis te eten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles en Spinazie met Currysaus te bereiden
- Verhit in een grote anti-aanbak bakpan de ghee op een middelmatig hoog vuur.
- Voeg de uien toe en laat die zacht en glazig worden.
- Rioer dan de even de knoflook mee. Dan gaat de kerriepoeder er bij en al roerend fruiten we die 2 minuten goed aan.
- We doen de inhoud van de pan in de blender samen met het tomatenconcentraat en de slagroom.
- We draaien dat tot een glad en homogeen mengsel.
- Dat mengsel terug in de anti-aanbak bakpan en we brengen vervolgens de saus aan de kook.
- We storten de spinazie er bij en roeren flink door.
- Dan gaan de coquilles er bij in en die latenw e 5 minuten meekoken.
- Verdeel over de borden.