Recept
« Terug naar recepten
Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen
PT30M
Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen
Dit is een echte lente/zomersoep.
De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect.
Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen te bereiden
- Spinazie wassen en fijnsnijden, sjalot, knoflook en dille fijnsnijden, zalm in reepjes snijden.
- - Sjalot en knoflook in de boter bakken (5 min.).
- Spinazie toevoegen en al omscheppend laten slinken.
- Bouillon toevoegen en aan de kook brengen (15 min. zachtjes laten koken).
- Soep met de staafmixer pureren.
- Kookroom erdoorheen, goed verwarmen, daarna de dille erbij.
- Als laatste de zalm en de garnalen erbij. Je kunt er ook voor kiezen om het bord te garneren met de zalm en de garnalen.