KookJij

Coquilles met doperwt en munt puree en 2 variaties.

Soms doet een titel niet echt recht aan een lekker gerecht en dit is er zo eentje. Kort gebakken coquilles op een bedje van doperwten puree en een beetje munt. Het recept is alweer een gouwe ouwe, maar als een feestelijk voorgerecht is dit een snel en makkelijk recept. Als voorgerecht, tussengerecht of amuse.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles met doperwt en munt puree en 2 variaties. te bereiden

  1.  Vul een kleine steelpan met een klein laagje water. Breng aan de kook, voeg de doperwten toe en kook voor ongeveer 3 minuten.
  2. Doe de erwten in een Blender en voeg de munt, knoflook, zout en peper toe en blend tot het glad is.
  3. Proef en voeg eventueel meer zout en peper toe.
  4.  Doe de erwtenpuree weer terug in de steelpan om het warm te houden.
  5. In een koekenpan verhit je de boter op medium hoog vuur. Voeg het citroensap en de paprika toe.
  6. Zodra de boter begint te schuimen voeg je de coquilles toe,
  7. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant of tot net gaar en goudbruin aan de bovenkant.
  8. Schep de erwtenpuree in vier niet te diepe soep borden, maak hier een bedje van en plaats dan de gebakken coquilles erboven op.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

VARIATIE 1
Een heerlijk klein tussengerecht. Klassieke smaken, maar zo ongelooflijk
lekker!
KERST TUSSENGERECHT
Ingrediënten (4 pers) 4 coquilles, 2 kopjes doperwten, 2 sjalot, 2 teentje
knoflook, 2 eetl. crème fraîche, handje munt, bouillon, boter, lompeitjes ter
garnerin
Bereiding: Snij de sjalot en knoflook fijn. Verwarm een beetje boter in een
kleine pan en fruit de sjalot op zacht vuur aan. Doe de knoflook erbij en bak
even mee. Doe vervolgens de doperwten erbij en voeg zoveel bouillon toe
dat de doperwten net onder staan. Kook in ongeveer 4 minuten de
doperwten gaar. Pureer dan fijn met een staafmixer. Hak de munt fijn en
roer de munt samen met crème fraîche door de puree. Verwarm in een
koekenpan boter en bak de coquilles (kort, max 3 minuten) op hoog vuur.
Doe de puree in een schaaltje en leg daarop de coquille. Garneer met een
klein beetje lompviseitjes.

VARIATIE 2
150 gr doperwten,1 rijpe avocado,3 plakjes ontbijtspek ,1 teentje knoflook,
½ blokje groentebouillon,klontje boter,klontje boter,6 coquilles,tuinkers om
te garneren
Bereiding
Leg de plakjes ontbijtspek op een stuk bakpapier en bak in de oven op 200
graden krokant. Of bak krokant in een droge koekenpan.
Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje van de boter aan. Voeg de
erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. Verkruimel
de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 a 5 min gaar. Pureer
met de erwtjes met een staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in
stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met
peper en zout. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Schep
wat doperwten-avocado puree in een amuse schaaltje en leg de coquille er
op. Verkruimel de pancetta in grove stukken en leg een paar stukjes op de
coquille. Garneer met tuinkers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst