ANDERE OPTIE:
5 limoenen uitpersen en de dragonblaadjes
(1 eetlepel) met het sap in een blender pureren. De coquilles in dit sap laten "garen" gedurende 2 uren. Dat wil zeggen dat we er een "ceviche" van maken (dus garing in limoen- of citroensap). De coquilles op een prikkertje steken en koud serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Dragon en Limoen
PT75M
Coquilles met Dragon en Limoen
Een heerlijk coquilles met dragon en limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Theo Nijssen / BOLKE nov.2010
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Dragon en Limoen te bereiden
1).De coquille-nootjes in 2 dunnere plakken snijden.
2).Maak marinade van limoensap, dragonblaadjes en de olie en laat daarin de coquilles marineren gedurende 1 uur (halverwege de tijd de plakjes coquille keren om een zo gelijkmatig mogelijk marineer-effect te bereiken).
3).De coquilles in de grillpan heel even aan beide kanten laten dichtschroeien, per 2 aan een prikkertje steken met een stukje limoen en direct uitserveren als warme amuse.
2).Maak marinade van limoensap, dragonblaadjes en de olie en laat daarin de coquilles marineren gedurende 1 uur (halverwege de tijd de plakjes coquille keren om een zo gelijkmatig mogelijk marineer-effect te bereiken).
3).De coquilles in de grillpan heel even aan beide kanten laten dichtschroeien, per 2 aan een prikkertje steken met een stukje limoen en direct uitserveren als warme amuse.
Dyana Meijs zegt: