Neem, als de maïs gaar is, de kolf uit het water en smeer die rondom in met boter en strooi daar wat zout over en je bent klaar, om te gaan genieten.
Wij rollen de kolf het liefst over een open pakje boter.
Recept
« Terug naar recepten
Corn on the cob (maïs aan de kolf)
PT30M
Corn on the cob (maïs aan de kolf)
Een heerlijk corn on the cob (maïs aan de kolf) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Willems
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Canada
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Onbekend.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Corn on the cob (maïs aan de kolf) te bereiden
Pak een pot, die groot genoeg is, om alle kolven te kunnen bevatten.
Laat het water eerst koken.
Terwijl dat gaat koken, kan men de de kolven van bladeren en haren ontdoen.
Soms gaat dat makkelijker onder lopend water.
Als het water kookt, doe dan de kolven erin en laat die koken voor 5 à 10 minuten, naar gelang hoe zacht je de maïs wilt hebben.
Laat het water eerst koken.
Terwijl dat gaat koken, kan men de de kolven van bladeren en haren ontdoen.
Soms gaat dat makkelijker onder lopend water.
Als het water kookt, doe dan de kolven erin en laat die koken voor 5 à 10 minuten, naar gelang hoe zacht je de maïs wilt hebben.
Mijn kookverhaal (Albert Willems)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Wij hebben hier altijd een eigen tuin gehad, maar hebben die de laatste paar jaren niet meer gebruikt, want met een totale knie prothese valt het tuinieren niet mee.vTrouwens wij wonen hier tussen de Mennonites(Mennonieten), die nog boeren op z`n ouderwets. Zoek ze maar eens op via google. Daar leer je die mensen kennen. Wij kopen zoveel mogelijk ons voedsel van hen. Hun dieren genieten allemaal van de frisse buitenlucht, zoals dat ook hoort.
mia7 zegt:
Wij wonen in een heel mooi dorpje, en daar kan iedereen een stuk grond huren. En het is daar heel erg mooi! En lekker verse groenten. Fruit..Voor ieder die van tuinen houd en de natuur :)
lekkerbekske zegt:
Dat had ik al verondersteld, want met familie in Canada is het onmogelijk, om er niet van gehoord te hebben.
Maar in de volkstuin? Is daar nu ook een restaurant? Ik dacht, dat die volkstuintjes kleine tuintjes waren voor mensen uit de stad, die zelf geen ruimte hebben voor een klein tuintje.
mia7 zegt:
Het was een grapje wat ik zei Albert :D ik heb ze zelf ook consumptiem
gehad in de volkstuin :D..
apu zegt:
fabita zegt:
En zoete maïs is inderdaad anders, echt voor "menselijke" consumptie.:p
lekkerbekske zegt:
mia7 zegt:
apu zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.:D
apu zegt:
renate84 zegt:
Groetjes,
Renate
mia7 zegt:
Ik leef helemaal met je mee hoor? Ik weet dat wij ook een goede slager hebben !..Zoals jij ook beschrijft van; Hun dieren genieten allemaal van de frisse buitenlucht, zoals dat ook hoort. Een eerlijke slager...Albert, ik heb mijn tuintje niet meer, mijn vriend ,tuinvriend is vorig jaar overleden, en dit heeft veel verdriet gedaan. Hij was een schat!...en eerlijk. Welterusten Albert :)