Recept
« Terug naar recepten
Coronationsaus, kip- kalkoensalade
PT20M
Coronationsaus, kip- kalkoensalade
Een heerlijk coronationsaus, kip- kalkoensalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coronationsaus, kip- kalkoensalade te bereiden
Wel de abrikozen 15 min. in heet water. Snijd in stukjes en maal fijn met de blender of staafmixer.
Pel intussen de ui en snijd hem fijn.
Bak de ui in enkele min. zacht in de olijfolie.
Voeg de currypasta (naar smaak), tomatenpuree en wijn aan de uien toe en laat 2 min. zachtjes pruttelen. Roer de abrikozenpuree, mayonaise slagroom erdoor en schep tenslotte de kalkoen/kip door de saus.
Serveer met waterkers of sla en toast.
Pel intussen de ui en snijd hem fijn.
Bak de ui in enkele min. zacht in de olijfolie.
Voeg de currypasta (naar smaak), tomatenpuree en wijn aan de uien toe en laat 2 min. zachtjes pruttelen. Roer de abrikozenpuree, mayonaise slagroom erdoor en schep tenslotte de kalkoen/kip door de saus.
Serveer met waterkers of sla en toast.
Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)
Dit gerecht werd ontwikkeld voor de kroningslunch van Queen Elizabeth II. Ten tijde van deze lunch wed de saus geserveerd met koude kipblokjes, maar ook met kalkoen smaak hij heerlijk.
Assy zegt: