Recept
« Terug naar recepten
Coupes met appelbavarois
PT40M
Coupes met appelbavarois
Een heerlijk coupes met appelbavarois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coupes met appelbavarois te bereiden
Schil 750 gram appels,verwijder de klokhuizen,snijd ze in stukjes en bak deze snel in de koekenpan met 2 eetlepels rietsuiker en een beetje witte wijn.Giet af en wrijf de appelstukjes door een zeef zodat u een puree krijgt.verhit de suiker met enkele druppels water tot een temperatuur van 112 graden.doe de eierdooiers in een schaal en verwarm deze au bain marie op het laagste pitje.Giet de suiker erbij en klop de dooiers met de mixer tot een luchtige en schuimige massa.Voeg de geweekte en uitgeknepen gelantine en de appelpuree toe.Laat afkoelen tot het mengsel begint op te stijven,roer er vervolgens de stijfgeklopte slagroom doorheen.Leg op de bodem van elke coupe een in calvados gedoopte lange vinger en schenk het mengsel er overheen.Plaats de coupes 6 uur in de koelkast.Schil de overgebleven appels,snijd ze in plakjes en roerbak ze op hoog vuur in de koekenpan met een klontje boter.Strooi er wat rietsuiker overheen en flambeer met calvados.schenk de kooksappen uit over de bavaroiscoupes en leg de plakjes appel er bovenop.