-VEGETARISCH : Kippenbouillon vervangen door groentebouillon
-BASISSOEP VERRIJKT MET : Snippers van gerookte zalm
- " " " " : Snippers gerookte paling
- " " " " : Balletjes gehakt / cq vis
- " " " " : Aardappelpurée
-" " " " : geraspte kaas
Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met kruiden + variaties
PT90M
Courgettesoep met kruiden + variaties
Dit is een soep die wij thuis zeer frequent op tafel zien in allerlei variaties.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met kruiden + variaties te bereiden
*Doe de plakjes courgette in een vergiet en strooi er ruim zout over en zorg er voor dat alle plakjes in het zout zitten. Laat dit 30 -45 minuten staan en spoel dan het zout af van de courgette onder een fikse waterstraal. Goed spoelen en daarna droogdeppen met keukenpapier. We voeren deze operatie uit om een groot gedeelte van de hinderlijke bitterheid van de courgettes weg te halen.
*De bouillon met het builtje en de blaadjes staat ondertussen te koken en we doen dan de courgettes in de kokende bouillon.
*We bakken nu de uien en knoflook glazig in de rijstolie en doen dat bij de courgettes.
*Wanneer de courgettes door en door gaar zijn halen we de pan van het vuur en pureren we de groentes met een staafmixer zo glad als maar even mogelijk is.
*We roeren nu de crême fraîche er door en maken de smaak af met peper en ietsje zout.
*Vlak voor het opdienen verwarmen we de soep weer voorzichtig op zacht vuur.
Dit is de basissoep.
*De bouillon met het builtje en de blaadjes staat ondertussen te koken en we doen dan de courgettes in de kokende bouillon.
*We bakken nu de uien en knoflook glazig in de rijstolie en doen dat bij de courgettes.
*Wanneer de courgettes door en door gaar zijn halen we de pan van het vuur en pureren we de groentes met een staafmixer zo glad als maar even mogelijk is.
*We roeren nu de crême fraîche er door en maken de smaak af met peper en ietsje zout.
*Vlak voor het opdienen verwarmen we de soep weer voorzichtig op zacht vuur.
Dit is de basissoep.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
een ongeschilde courgette is mij te snel bitter en/of wrang.Vandaar dat ik hem eigenlijk altijd schil.
Ik houd ook niet zo van zout,dus de gewone bouillonblokjes zijn dan al snel te zout voor mij.Maar ook dat is op te lossen door zelf een zoutarme bouillon te maken en die geconcentreerd invriezen tot je hem nodig hebt.En wat dacht van een knoflookje en zo?Lastig ben ik he?!Maar bedankt voor het idee.
Jan A:p
rangvi zegt:
liske zegt:
Ik maak de courgettesoep eigenlijk altijd op soortgelijke manier, alleen moet me dit van het hart: Courgetteschil is echt niet bitter of wrang als de courgette vers is, dus ik kook hem altijd met schil, is ook voor de kleur veel mooier. Het bouquet garni gebruik je natuurlijk vers!