Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofpot met jagersaus
PT180M
Runderstoofpot met jagersaus
Deze stoofpot met jagersaus is een heerlijk gerecht en niet alleen in de herfst en winter, ook in de lente en zomer als het wat killer weer is.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofpot met jagersaus te bereiden
- Vlees in dobbelstenen en champignons in kwarten snijden, sjalotten schoonmaken en eventueel halveren, champignons schoon borstelen en in kwarten snijden.
- Eerst spek aanbakken (2 minuutjes) en dan de dobbelstenen vlees erbij (8 minuten)
- Dan peper, zout, laurier, tijm en dragon erbij, evenals de champignons en de sjalotten. (15 minuten).
- Voeg dan de rode wijn, wildfond en de worcestersaus toe en laat dit nog ongeveer 2 uur pruttelen.
- Voeg op het laatst (ongeveer 15 minuten voor het einde) de room toe en bind het geheel met het maïzena papje toe zodat er een mooie binding ontstaat.
- Garneer met de peterselie (je kunt ook een hanvol fijngesneden peterselie door het geheel scheppen).