Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met mosterd
PT30M
Courgettesoep met mosterd
Een heerlijk courgettesoep met mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met mosterd te bereiden
Snipper de ui en knoflook. Was de courgette en verwijder stukken schil die beschadigd zijn. Snijd de courgette doormidden en verwijder de zaadjes. Met een theelepel kun je ze er zo uit schrapen. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de plakjes courgette toe en bak mee tot ook deze zacht begint te worden. Voeg nu de mosterd toe en bak deze even mee. Het zuur van de mosterd verdampt door het bakken.
Giet de warme bouillon bij de courgette, breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Pureer de soep nu met een staafmixer of blender. Breng op smaak met zout (zie opmerkingen) en peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Syta zegt:
Ik heb er nog verse roomkaas door gedaan en sjalotjes i.p.v. uien
Tot je volgende recept !
Syta;)
greet zegt:
Leen zegt: