KookJij

Courgettesoep met rode zalm

Courgettesoep met rode zalm
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 100 kCal energie
8 Gram eiwit
6 Gram vet
3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vis op zijn Best, John West
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettesoep met rode zalm te bereiden

  1. Snijd de courgette in blokjes, maak de groentebouillon en pers de knoflook.
  2. Lek de zalm uit, verwijder eventueel het vel en de graten en verdeel in stukken.
  3. Verhit in een (soep)pan de olijfolie en fruit de knoflook zachtjes.
  4. Bak de courgette 2 minuten mee zonder te kleuren.
  5. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  6. Kook de courgette in 10 minuten zachtjes gaar.
  7. Neem de pan van het vuur. 
  8. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. 
  9. Laat de soep afkoelen en zet 2-3 uur in de koelkast om door en door koud te worden. 
  10. Verdeel de stukjes zalm over 8 kleine glaasjes. 
  11. Schenk de courgettesoep op de zalm en druppel een beetje slagroom in de glazen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst