Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met rode zalm
PT30M
Courgettesoep met rode zalm
Courgettesoep met rode zalm
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
100 kCal energie
8 Gram eiwit
6 Gram vet
3 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
6 Gram vet
3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis op zijn Best, John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met rode zalm te bereiden
- Snijd de courgette in blokjes, maak de groentebouillon en pers de knoflook.
- Lek de zalm uit, verwijder eventueel het vel en de graten en verdeel in stukken.
- Verhit in een (soep)pan de olijfolie en fruit de knoflook zachtjes.
- Bak de courgette 2 minuten mee zonder te kleuren.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- Kook de courgette in 10 minuten zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de soep afkoelen en zet 2-3 uur in de koelkast om door en door koud te worden.
- Verdeel de stukjes zalm over 8 kleine glaasjes.
- Schenk de courgettesoep op de zalm en druppel een beetje slagroom in de glazen.