Dit recept heb ik van een hele goede Marokkaanse vriend (60jaar oud), die had het weer van z'n moeder, het is dus een heel oud recept om het op deze manier te maken.
Gezellige eraan vind ik dat je met z'n allen van 1 schaal eet, als je het echt op de Marokkaanse manier wilt doen dan serveer je er brood bij en eet je het zonder bestek, met brood als "schepje" !
Recept
« Terug naar recepten
Couscous
PT120M
Couscous
Een heerlijk couscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4,6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous te bereiden
-Wat boter in de soeppan smelten en het vlees of de kip en het gehakt rullen en aanbakken.
-De wortel, uien en koolrabi's erbij doen en even laten meebakken.
-Paprika's erbij doen en 5 minuutjes meebakken.
-De pan vullen met kokend water en de bouillonblokjes, peper ,zout en paprikapoeder erin doen.
-Alles goed mengen en met de deksel op de pan aan de kook brengen.
-Vuur zacht zetten en 20 minuutjes laten pruttelen.
-Na 20 minuten alle overige ingredienten, buiten de couscous en de koriander erbij doen, goed doorroeren.
-Weer deksel op de pan doen en nog eens 20 minuten laten pruttelen.
-Na 20 minuten de koriander erbij doen, goed doorroeren en deksel terug op de pan, nog ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.
-De couscous maken volgens de aanwijzing op de verpakking.
-De couscous verdelen in een ringvorm op een grote serveerschaal en met een schuimspaan het groente/vleesmengsel in de ring scheppen.
-Het kookvocht in een kommetje erbij serveren, dit is lekker als de couscous te droog is!
-De wortel, uien en koolrabi's erbij doen en even laten meebakken.
-Paprika's erbij doen en 5 minuutjes meebakken.
-De pan vullen met kokend water en de bouillonblokjes, peper ,zout en paprikapoeder erin doen.
-Alles goed mengen en met de deksel op de pan aan de kook brengen.
-Vuur zacht zetten en 20 minuutjes laten pruttelen.
-Na 20 minuten alle overige ingredienten, buiten de couscous en de koriander erbij doen, goed doorroeren.
-Weer deksel op de pan doen en nog eens 20 minuten laten pruttelen.
-Na 20 minuten de koriander erbij doen, goed doorroeren en deksel terug op de pan, nog ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.
-De couscous maken volgens de aanwijzing op de verpakking.
-De couscous verdelen in een ringvorm op een grote serveerschaal en met een schuimspaan het groente/vleesmengsel in de ring scheppen.
-Het kookvocht in een kommetje erbij serveren, dit is lekker als de couscous te droog is!
Liliane zegt: