Ik hou erg van Marokkaans koken, zit veel fantasie in.
Harissa (soort sambal) maak ik het liefste zelf.
het is in de koelkast lang houdbaar.
Harissa is ook lekker los bij de couscous.
Recept
« Terug naar recepten
Couscous met lamskoteletten, harissa en venkel.
PT110M
Couscous met lamskoteletten, harissa en venkel.
Een heerlijk couscous met lamskoteletten, harissa en venkel. recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
de Marokkaanse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met lamskoteletten, harissa en venkel. te bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Voeg uien en knoflook toe, bak 15 min. tot zacht.
Meng tomatenpuree met harissa, verdun met wat water.
Doe dit samen met 6 dl. water in de pan, breng al roerend aan de kook en doe de venkel erbij.
Temper het vuur en stoof in 10 min. gaar.
Maak intussen de couscous.
Doe de couscous in een pan en giet het warme water erbij, al roerend.
Zet 10 min weg, het water wordt opgenomen door de couscous.
Wrijf met je vingers de zonnebloemolie erdoor.
Haal na het stoven, de groenten uit de koekenpan, houdt warm.
Laat het groentenat inkoken.
Smelt boter in een andere koekenpan en leg de koteletten hierin, bak ze aan beide kanten bruin.
Leg ze in het groentenat en laat ca. 20 min. stoven tot ze gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de couscous in een ovenschaal, verdeel de blokjes boter hierover.
Hak het groen van de venkel fijn, verdeel over de couscous.
Dek met alu folie af en zet 20 min. in de oven.
Doe de groenten en het vlees in een pan, laat door en door warm worden.
Maak van de couscous een bergje op het bord.
Leg de koteletten erop en de groenten eromheen.
bedruip met saus en serveer.
Voeg uien en knoflook toe, bak 15 min. tot zacht.
Meng tomatenpuree met harissa, verdun met wat water.
Doe dit samen met 6 dl. water in de pan, breng al roerend aan de kook en doe de venkel erbij.
Temper het vuur en stoof in 10 min. gaar.
Maak intussen de couscous.
Doe de couscous in een pan en giet het warme water erbij, al roerend.
Zet 10 min weg, het water wordt opgenomen door de couscous.
Wrijf met je vingers de zonnebloemolie erdoor.
Haal na het stoven, de groenten uit de koekenpan, houdt warm.
Laat het groentenat inkoken.
Smelt boter in een andere koekenpan en leg de koteletten hierin, bak ze aan beide kanten bruin.
Leg ze in het groentenat en laat ca. 20 min. stoven tot ze gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de couscous in een ovenschaal, verdeel de blokjes boter hierover.
Hak het groen van de venkel fijn, verdeel over de couscous.
Dek met alu folie af en zet 20 min. in de oven.
Doe de groenten en het vlees in een pan, laat door en door warm worden.
Maak van de couscous een bergje op het bord.
Leg de koteletten erop en de groenten eromheen.
bedruip met saus en serveer.