Recept
« Terug naar recepten
Couscous pikant met groenten
PT15M
Couscous pikant met groenten
Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta's worden gedroogd. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous pikant met groenten te bereiden
- Tomaat in stukjes snijden, paprika's in blokjes snijden, lenteui in ringen snijden, sjalotje fijn snijden. Stoof deze groenten even aan in een beetje boter samen met de mais en kruid goed naar smaak. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Haal de pot van het vuur voeg de couscous toe en laat zwellen. Serveer zeer warm. Deze couscous werd geserveerd met loempia en een pittige currysaus.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.