Recept
« Terug naar recepten
Cranberrychutney
PT20M
Cranberrychutney
Een heerlijk cranberrychutney recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cranberrychutney te bereiden
Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Snipper de ui. Snipper de pepertjes zonder de zaadjes. Verhit de olie in een steelpan met een dikke bodem en laat de ui glazig fruiten. Laat de Spaanse peper kort meefruiten. Voeg de cranberrys en het sap van de mandarijntjes toe, breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken tot de cranberrys openspringen. Voeg de sinaasappelmarmelade, de honing, de azijn en de Worcestershire sauce toe en laat regelmatig roerend op laag vuur nog circa 10 minuten zachtjes koken. Schep er voorzichtig de mandarijntjes door. Laat afkoelen en schep in glazen potjes. Bewaar tot gebruik goed afgesloten in de koelkast. Serveer de chutney bij roodgebraden vlees, lamskoteletjes, ham, kip of kalkoen.