Recept
« Terug naar recepten
Spaanse wokschotel met tuinbonen
PT30M
Spaanse wokschotel met tuinbonen
Toen in verse tuinbonen zag liggen bij de groenteboer kon ik niet anders
dan er een zak meenemen. Zou ik ze gewoon maken op mijn moeders
manier met een bloemkoolsausje? Toch nog even verder gekeken en dit
was het resultaat.
Als je de taaie velletjes vervelend vind kun je de tuinbonen ook
"dubbeldoppen" (nadat je ze gekookt hebt).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Boodschappen, in eigen keuken gemaakt en een beetje aanpast.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse wokschotel met tuinbonen te bereiden
- Kook de verse tuinbonen 5 minuten (diepvries 3 minuten) en giet ze af.
- Was de krieltjes (schillen hoeft niet) en snij grote exemplaren in stukken, kook ze 5 minuten en giet ze af.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de chorizo 2-3 minuten.
- Voeg eerst de puntpaprika en de ui, en daarna krieltjes en tuinbonen toe en roerbak circa 4 minuten.
- Voeg de tijm en vleesbouillon toe. Schep goed door elkaar en laat het inkoken tot de vleesbouillon bijna verdampt is.
- Schep de tomatenreepjes erdoor en bestrooi met de peterselie.