Recept
« Terug naar recepten
Cranberryjam
PT15M
Cranberryjam
Een heerlijk cranberryjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker voor later.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cranberryjam te bereiden
breng de bessen met het sinaasappelsap,de rasp en kaneel aan de kook.Laat 10 minuten zachtjes koken.Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten koken.Schenk de jam in hete potten en sluit ze goed af.Zet de potten op de kop.Door de hitte van de jam wordt de deksel ontsmet en de overtollige lucht wordt uit de pot geduwd.Plak etiketten met de naam en bereidingsdatum op de potten.
chantald zegt:
Ik heb voor mijn jam geleid suiker gebruikt. Dat werkt wel het best.
Je moet je potten echt goed uitkomen om slechte bacterien te voorkomen (ook die je je niet ziet ;))