KookJij

Cranberryjam

Een heerlijk cranberryjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker voor later.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cranberryjam te bereiden

breng de bessen met het sinaasappelsap,de rasp en kaneel aan de kook.Laat 10 minuten zachtjes koken.Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten koken.Schenk de jam in hete potten en sluit ze goed af.Zet de potten op de kop.Door de hitte van de jam wordt de deksel ontsmet en de overtollige lucht wordt uit de pot geduwd.Plak etiketten met de naam en bereidingsdatum op de potten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chantald

chantald zegt:
Deze jam lijkt me heerlijk. Heb zelf pas rabarber-aardbeijam gemaakt. Ook super.
Ik heb voor mijn jam geleid suiker gebruikt. Dat werkt wel het best.
Je moet je potten echt goed uitkomen om slechte bacterien te voorkomen (ook die je je niet ziet ;))
liesbeth

liesbeth zegt:
De suiker is dat gelei of gewone suiker bij de cranberry jam?
siska

siska zegt:
Hoi Marijke,
bekend jampotje, kom je wel eens op Terschelling?
Rini Karstens

Rini Karstens zegt:
1. kan het ook met minder suiker?
2. kan ik de potten in de magnetron steriliseren?