KookJij

Crema Catalana

Een heerlijk crema catalana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crema Catalana te bereiden

Klop in een pan 150 gr suiker met de eierdooiers, schuimig.
Voeg bindmiddel, kaneel, room en citroenschil toe en schenk de melk erbij.
Verhit het geheel langzaam onder voortdurend roeren, tot de room dikker begint te worden.
Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelpijpje en verdeel de massa over 4 vuurvaste schaaltjes.
Laat de crema catalana afkoelen en zet hem in de koelkast.
Strooi voor het serveren de rest van de suiker erover en zet de schaaltjes kort onder de grill in de oven tot de suker is gekarameliseerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Margreet Peltzer

Margreet Peltzer zegt:
Ik vond het super, ga het proberen te maken.
aan Janny

aan Janny zegt:
Ik doe er 250 ml half-volle room bij.;)
janny van driel

janny van driel zegt:
Lijkt me echt lekker,als ik weet hoeveel room er bij moet,ga ik het zeker maken:D
aan emile

aan emile zegt:
je doet dit langzaam tot je ziet dat het een romige massa is geworden. Met light room duurt dit langer dan met volle room. Een beetje op gevoel dus!;)
emile

emile zegt:
Hoeveel room doe je erbij? Staat niet bij de ingrediënten