Recept
« Terug naar recepten
Crema Catalana
PT15M
Crema Catalana
Een heerlijk crema catalana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crema Catalana te bereiden
Klop in een pan 150 gr suiker met de eierdooiers, schuimig.
Voeg bindmiddel, kaneel, room en citroenschil toe en schenk de melk erbij.
Verhit het geheel langzaam onder voortdurend roeren, tot de room dikker begint te worden.
Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelpijpje en verdeel de massa over 4 vuurvaste schaaltjes.
Laat de crema catalana afkoelen en zet hem in de koelkast.
Strooi voor het serveren de rest van de suiker erover en zet de schaaltjes kort onder de grill in de oven tot de suker is gekarameliseerd.
Voeg bindmiddel, kaneel, room en citroenschil toe en schenk de melk erbij.
Verhit het geheel langzaam onder voortdurend roeren, tot de room dikker begint te worden.
Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelpijpje en verdeel de massa over 4 vuurvaste schaaltjes.
Laat de crema catalana afkoelen en zet hem in de koelkast.
Strooi voor het serveren de rest van de suiker erover en zet de schaaltjes kort onder de grill in de oven tot de suker is gekarameliseerd.
Margreet Peltzer zegt: