Recept
« Terug naar recepten
Crema Fritta
PT120M
Crema Fritta
Een heerlijk crema fritta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veerle .
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
170 kCal energie
3,4 Gram eiwit
9,7 Gram vet
17,1 Gram koolhydraten
3,4 Gram eiwit
9,7 Gram vet
17,1 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jamie Magazine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crema Fritta te bereiden
Doe de melk, vanille en schil in een pan op laag vuur.
Meng de eierdooiers, suiker en maïzena in een kom met een pollepel.
Neem de pan van het vuur als de melk net kookt en voeg de helft van de melk al roerend toe aan het eiermengsel. Schenk dit mengsel bij de rest van de melk in de pan. Zet die weer op het vuur en laat alles al roerend in een paar minuten indikken.
Verwijder het vanillestokje en de schil en schenk het mengsel in een met vershoudfolie beklede bakvorm van ca 20X20 cm. Dek het af met folie en laat afkoelen.
Snijd het afgekoelde mengsel in blokjes van ca 4X4 cm.
Klop de eiwitten tot ze net ondoorschijnend zijn. Doe het broodkruim in een schaal. Wentel elk blokje eerst in het eiwit en daarna in het broodkruim tot ze helemaal bedekt zijn.
Verhit in een friteuse de zonnebloemolie tot 170 ºC. Frituur de blokjes in 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze iets afkoelen.
Meng de eierdooiers, suiker en maïzena in een kom met een pollepel.
Neem de pan van het vuur als de melk net kookt en voeg de helft van de melk al roerend toe aan het eiermengsel. Schenk dit mengsel bij de rest van de melk in de pan. Zet die weer op het vuur en laat alles al roerend in een paar minuten indikken.
Verwijder het vanillestokje en de schil en schenk het mengsel in een met vershoudfolie beklede bakvorm van ca 20X20 cm. Dek het af met folie en laat afkoelen.
Snijd het afgekoelde mengsel in blokjes van ca 4X4 cm.
Klop de eiwitten tot ze net ondoorschijnend zijn. Doe het broodkruim in een schaal. Wentel elk blokje eerst in het eiwit en daarna in het broodkruim tot ze helemaal bedekt zijn.
Verhit in een friteuse de zonnebloemolie tot 170 ºC. Frituur de blokjes in 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze iets afkoelen.